Recunoașterea permiselor de conducere moldovenești pe teritoriul UE: Diaspora a creat o petiție

O problemă stringentă a diasporei, ce necesită o rezolvare cît mai curînd posibilă este recunoașterea permiselor de conducere moldovenești pe teritoriul UE!

Se cunoaște faptul că permisul de conducere este o necesitate, nu un moft. Majoritatea dintre noi l-am obținut legal, susținînd examene în RM. Din păcate, în unele țări UE permisul de conducere moldovenesc sau cel transcris românesc nu este recunoscut. În acest sens, noi ne simțim discriminați și impuși să susținem repetat aceleași examene! Pe lîngă timpul pierdut, avem de suportat pentru asta și cheltuielile de rigoare, care ajung la mii de euro. Considerăm că la mijloc este o nedreptate care poate fi rezolvată!

Recent ne-am ales un președinte cu o credibilitate și o reputație destul de bună pe plan internațional! Noi, diaspora contribuim semnificativ la formarea PIB-ului, transferînd anual miliarde de lei în țară. Remitențele cresc puterea de cumpărare a celor rămași acasă, astfel generînd indirect plata impozitelor și taxelor către bugetul național al RM. La alegerile prezidențiale am demonstrat ca suntem o forță și cu o doză de speranță venim cu o mare rugăminte către președinta RM, Maia Sandu, să includă în agenda sa și această chestiune pentru a fi discutată și soluționată la viitoarele întîlniri ce vor avea loc cu liderii statelor UE!

Semnează această petiție conform cerințelor, dacă ești deacord cu ea, iar eu voi avea grijă ca ea să ajungă la președintele RM, Maia Sandu!

Puteți semna petiția AICI
https://www.petitieonline.com/recunoaterea_permiselor_de_conducere_moldoveneti

Поделитесь с друзьями на Facebook

Похожее ...

Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *